Laddar Events
Datum: 23 maj, 2023
Tid: 08:00 - 18:00

Bussresa till Nolato AB och Båstadsgruppen AB

Dags för vårens bussresa med Aktiespararna Göteborg Partille. Vårresan kommer att gå till Bjärehalvön där vi kommer att besöka Nolato AB och till Ängelholm för ett besök hos Båstadsgruppen AB.

Vi startar från Hotel Post – Centralstation kl 8.00. Vid ankomsten till Nolator AB i Torekov kommer vi att få information om företagets historia, verksamhet, ekonomisk utveckling mm. av vd Anders Willman. Efter en förevisning av deras fabrik kommer lunch att serveras i Torekov.

Därefter kommer vi  att besöka Båstadsgruppen AB i Ängelholm. De ägs av Storskogen sedan 2019. Vd Jonas Cedås kommer att informera om företaget och vi får möjlighet att titta på verksamheten.  Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg vid 18:30 tid

Nolato är en svensk, börsnoterad koncern med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika, som utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast, silikon och TPE. Nolato grundades 1938 som Nordiska Latexfabriken i Torekov AB och har alltjämt huvudkontor och två produktionsenheter i Torekov. Deras B-aktier listas sedan 1984 på Nasdaq Stockholm, där Nolato är ett Large-cap-företag inom sektorn Industrials.

Båstad Gruppen är idag en av Nordens ledande leverantörer av skydds- & yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Europa. Deras största marknader finns i dagsläget i Sverige och Norge. Allting började 1907 då tillverkningen av trätofflor startade – under varumärket Båstad-Toffeln. På 80-talet styrdes verksamheten om mot skyddsskor. Fokuseringen på skyddsskor visade sig vara mycket lyckosam varför företaget fortsatte att växa.

Storskogen Group AB gick 2019 in som ägare till bolaget. Storskogen  grundades 2012 och noterades på Large Cap 2021.

 

Bussen kommer även att hämta upp deltagare i Kungsbacka och Varberg Nord.

För ytterligare kontakt och frågor är vår mailadress: goteborgost@ungaaktiesparare.se ni kan även ringa Linus Melin, tfn 0736220952

Kontaktpersoner:

  1. Avatar

    Linus Karl Stefan Melin - Styrelseordförande , Göteborg

    linus.melin@outlook.com

Detta event är tillgängligt för:

gratismedlemmar & betalande medlemmar